با شنیدن اسم هندورابی شاید خیال کنید، شهری‌ست در هند یا هرجایی به غیر از ایران، اما جزیره هندورابی با اسم عجیب و غریبش در جنوب ایران قرار گرفته، در فاصله ۲۸ کیلومتری از کیش و هرچند به اندازه جزیره‌هایی مثل قشم، هنگام یا هرمز معروف نیست، ولی از نظر زیبایی چیزی از انها کم ندارد.

۱-جزیره هندورابی، بین دو جزیره کیش و لاوان قرار گرفته. فاصله این جزیره تا جزیره کیش ۲۳ کیلومتر است و از بندرعباس تا آن ۳۲۵ کیلومتر در راه خواهید بود. از بندر لنگه هم میتوان به هندورابی رفت. فاصله این بندر تا هندورابی ۱۳۳ کیلومتر است.

 

ساحل هندورابیساحل هندورابی

۲- هندورابی یعنی چی؟ درباره وجه تسمیه هندورابی در اسناد قدیمی اینطور آمده که از آن با عنوان ابرون یاد شده. هلندی‌ها هم در سال ۱۶۴۵ نام این جزیره را هورن گذاشته‌اند. براساس یک افسانه محلی هم هند و رابی اسم یک زوج عاشق بوده که به این جزیره می‌آیند و باهم زندگی می‌کنند.

۳-اینطور معروف است که اینجا جزیره‌ایست خالی از سکنه ولی بنا بر سرشماری‌های سال ۱۳۹۵، حدود ۱۹۱ نفر در این جزیره زندگی می‌کنند که اکثرشان ماهیگیر و عرب تبارند.  همچنین در این جزیره پاسگاه پلیس، مدرسه و درمانگاه وجود دارد.

۴-فکر کنید در جایی که به ندرت پرنده پر می زند از توی چادر بیرون بیایید و تا چشم کار میکند جلویتان آبی دریا باشد. هندورابی، جزیره بکر، کوچک و کم ارتفاعی‌ست. مساحت این جزیره ۲۳ کیلومتر بیشتر نیست و از شمال تا جنوبش تنها ۴ کیلومتر راه است.

برعکس جزیره‌هایی مثل جزیره هنگام یا جزیره قشم، در این جزیره خبری از صخره‌های بلندی که از بالایشان می‌شود در آب شیرجه زد زیاد نیست.ارتفاع بلندترین نقطه ۴۳ متر است و اگر بخواهید شیرجه بزنید، باید به قسمت غربی آن بروید که صخره‌های بلند هم به چشم می‌خورند.

بیشتر بخوانید: برای تکمیل اطلاعاتتان در مورد جزیره هندورابی حتما این مطلب را هم مطالعه کنید.

۵- دسترسی به جزیره هندورابی از طریق قایق‌های چارتر موجود در اسکله ماهیگیری کیش امکان پذیر است و شما یک ساعت و نیم بعد در جزیره خواهید بود. البته برخی میگویند رفتن از این اسکله به هندورابی سخت است و نیاز به هماهنگی با مسئولین مناطق آزاد دارد.

نزدیکترین مسیر به این جزیره، بندر چیرویه واقع در بندر لنگه است. از این بندر تا هندورابی تنها ۲۰ دقیقه در راه هستید و با قایق موتوری می‌توانید به جزیره بروید. روستای چیرویه در فاصله ۳۲۰ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده است و زمینی هم میشود به آن رسید.

 

بندر هندورابیبندر هندورابی

۶-قسمت‌های شمالی این جزیره کم عمق‌تر از جاهای دیگر است. عمق این نقطه بین ۵ تا ۸ متر است، در حالی که سواحل شرقی و جنوبی بین  ۸ تا ۱۸ متر عمق دارند. پس بهتر است سواحل شمالی را برای غواصی و شنا انتخاب کنید. در سواحل شرقی البته شانس دیدن ستاره ماهی‌های زیادی را دارید. آنهایی که قصد کمپ کردن دارند بیشتر سواحل جنوبی را انتخاب می‌کنند.

۷-آب جزیره از چاه یا از آب انبارها تامین می‌شود پس اگر قصد سفر به جزیره هندورابی را دارید آب کافی برای خوردن با خودتان ببرید. جزیره، فقط یک سوپرمارکت دارد و خوراکی‌هایش چندان متنوع نیست، پس فکر اینجایش را هم بکنید. در بندر چیرویه می‌توانید خریدتان را انجام بدهید.

 

جت اسکی در جزیره هندورابیجت اسکی در جزیره هندورابی

۸-در کلوپ تفریحات آبی جزیره، امکان تفریحات آبی و همچنین استفاده از جت اسکی هم هست. موتورسواری دور جزیره با موتورهای۴ چرخ  در پیست موتورسواری و همچنین سافاری از تفریح‌های جزیره است. در سایت‌های شمالی و جنوبی جزیره شما می‌توانید جت اسکی، غواصی و بنانا سواری کنید.

۹- تنوع جانوری در این جزیره خیلی زیادی است. سواحل شمالی پر از مرجان‌اند، شاهین و باز هم می‌شود در این نقطه دید، اما تنوع ماهی‌ها و آبزیان بیشتر است. جراح ماهیان، تن ماهیان دم زرد، یونیک، پیکاسو، ملوان و طوطی ماهیان از جمله این ماهیانند که کوچک و رنگارنگند.

۱۰- یکی از جاذبه‌های این جزیره تماشای تخم گذاری لاک پشت‌هاست از نیمه اسفند تا نیمه خرداد است، اگرچه  بهترین فصل سفر به این جزیره را آذر تا فروردین می‌دانند. در بقیه مواقع سال هم از کیش تورهای یک روزه به مقصد این جزیره دایر است ولی به خاطر شرجی بودن و دمای بالای هوا در تابستان، کمتر کسی‌ست که بخواهد به این منطقه برود.

 

تخم گذاری لاک پشت هاتخم گذاری لاک پشت ها

۱۱-بیشتر آنهایی که به این منطقه می‌آیند کمپ می‌کنند، اگرچه از سال ۱۳۹۳ با دستور حسن روحانی و  با رویکرد توسعه اکوتوریسم، طرح ساخت هتل، رستوران، امکانات تفریحی در جزیره هندورابی در دستور کار قرار گرفته. برای مثال در سال ۱۳۹۶ به دنبال این طرح، فرودگاه این جزیره افتتاح شده. این خط هوایی بین کیش و هندورابی برقرار است و با دو هواپیمای سبک در عرض ۱۲ دقیقه، مسافران را به فرودگاه هندورابی می‌رساند.

۱۲-این جزیره یک رستوران دارد که در کنار کلوپ دریایی‌اش قرار گرفته  و ماهی و میگو دارد ولی از آنجایی که بیشتریها‌ برای کمپ کردن به این منطقه می‌آیند با خودشان وسایل پخت و پز و غذا  هم همراه دارند.